Vissza a honlapomra.
Next:
Előszó
Tartalomjegyzék
Japán beszámolók
Katona Gyula Y. -
Simon Beáta
Minden jog fenntartva.
Másolat készítésére kérjen engedélyt.
Előszó
A szereplők:
Katona Gyula Y.
Simon Beáta
Katona Dániel
Tartalomjegyzék
1. levél (1998. január)
2. levél (1998. március)
Bankok
3. levél (1998. május)
4. levél (1998. július)
Automaták
5. levél (1998. szeptember)
6. levél (1998. november)
A japán nyelv nagyon nehéz
7. levél (1999. március)
Ünnepek
8. levél (1999. május)
A szervezés japán módra
9. levél (1999. július)
10. levél (1999. szeptember)
Az én házam, az én váram
11. levél (1999. szeptember)
A japán konyháról
Történet
Étkezési szokások
Tálalás, szokások
Alapanyagok
Rizs (kome)
Daikon (jégcsapretek)
Enokitake (gombafajta)
Gobo (bojtorjángyökér)
Hakusai (kínai kel)
Kabocha (japán sütőtök)
Kyuri (japán uborka)
Moyashi (szójacsíra)
Negi (póréhagyma)
Nasu (padlizsán)
Renkon (lótuszgyökér)
Satuma-imo (édesburgonya)
Shishitogarashi (kis zöldpaprika)
Shiitake (fagomba)
Shungiku (ehető krizantém levél)
Takenoko (bambuszrügy)
Yuzu (citromféle)
Fűszerfélék
Shoyu (szójaszósz)
Shichimi togarashi (7 fűszer keverék)
Mitsuba (lóhere levél)
Shoga (gyömbér)
Wasabi (japán torma)
Komezu (rizsecet)
Mirin (édes főzőbor)
Sake (szake)
Katsuo bushi (szárított hal reszeléke)
Dashi (hal alaplé)
Konnyaku (zselatin féle)
Nerimono (,,haltorta'')
Nori (pirított tengeri moszat)
Wakame (friss tengeri moszat)
Tofu (szójasajt)
Miso (szója püré)
Variációk sushira
Sushi-rizs
Nigiri-sushi
Temaki-sushi
Maki-sushi
Sashimi
Chirashi-sushi
Inari-sushi
Gari
Asztalon készített ételek
Shabu-shabu
Szószok
Sukiyaki
Yose-nabe
Mindenféle -don
Ten-don
Gyu-don
Katsu-don
Tonkatsu-szósz
Csirkés, zöldséges rizs
Tészták
Soba hidegen
Kitsune soba
Ebi Tenpura Soba
Udon
Oyako Udon
Ramen
Hiyashi Chuka
Fesztiválok ételei
Yakitori
Yakisoba
Okonomiyaki
Édességek
About this document ...
Katona Gyula 2003-10-29