Kőnig Dénes Diszkrétmatematika-verseny


A Kőnig Dénes Diszkrétmatematika-verseny a Számítástudományi és Információelméleti tanszék által szervezett kari matematikaverseny. A verseny névadója, Kőnig Dénes (Budapest, 1884. szeptember 21. – Budapest, 1944. október 19.) a műszaki egyetem volt tanára, és az első gráfelméleti könyv szerzője.

A versenyen szereplő feladatok a mérnökinformatikus képzés Bevezetés a Számításelméletbe, illetve a villamosmérnök képzés Számítástudomány alapjai kurzusokon oktatott kombinatorikai és gráfelméleti ill. lineáris algebra alapokra épülnek. Azokat a hallgatókat várjuk a versenyre, akiknek a fenti tárgyak gyakorlatain előkerülő feladatok megoldása és megértése nem okozott különösebb problémát. A feladatok eltérő nehézségűek, többségük kimondottan gondolkodtató. Akárcsak a Zh-kon, részpontszámok is szerezhetők, nem csak a kifogástalan megoldásokat értékeljük.

Munkaidő: 150 perc, segédanyag nem használható. A verseny előtt erősen ajánlott a regisztráció, ami semmiféle kötelezettséggel sem jár.

A versenyen bármely VIK-es BSc vagy MSc vagy TTK-s BSc hallgató részt vehet.

Szervezők: Balázs Barbara és Fleiner Tamás. További információ (pl. a kitöltendő pályázati adatlap) itt található.Korábbi versenyek

2018.
Feladatok Jelentés
2019.
Feladatok Jelentés
2020.
Feladatok Jelentés
2021.
Feladatok Jelentés
2022.
Feladatok Jelentés
2023.

Feladatok

Jelentés