Konferenciák
 
1992-94 Amerikai-magyar kombinatorikus optimalizálási konferenciák

1999- Japán-magyar diszkrét matematikai konferenciák

1999 Geometria és rúdszerkezetek

2000 BEST-CEEPUS nyári iskola


1992-94 Amerikai-magyar kombinatorikus optimalizálási konferenciák

Az Amerikai-Magyar Közös Alap támogatásával 1992-ben a Cornell Egyetemen (Ithaca, N. Y., USA), 1994-ben pedig Budapesten rendeztük meg az elsô, ill. a második "Combinatorial Optimization Workshop"-ot, melyek célja a kombinatorikus optimalizálás és alkalmazásai témákban dolgozó amerikai és magyar fiatal kutatók egymással való megismertetése volt. Az elsô rendezvényre 28 magyar résztvevô utazott az USA-ba, a másodikra 22 amerikai jött hozzánk. Több neves idôsebb kutató is vendegünk volt, a képeken többek között Jack Edmonds professzor látható.


1999- Japán-magyar diszkrét matematikai konferenciák

A japán, ill. a magyar oktatási minisztériumok és ipari cégek támogatásával 1999-ben a Kyoto Egyetemen, 2001-ben pedig Budapesten rendeztük meg az elsô, ill. a második "Japán-Magyar Diszkrét Matematikai Konferenciát", melyek célja a diszkrét matematika, elsôsorban a kombinatorikus optimalizálás témákban dolgozó japán és magyar fiatal kutatók egymással való megismertetése volt. Az elsô rendezvényre 19 magyar résztvevô utazott Japánba, a másodikra 21 japán jött hozzánk.
A harmadik konferenciára 2003. januárjában Tokyo-ban került sor, 30 magyar résztvevôvel. Eközben köszöntöttük fel 70. születésnapja alkalmából Masao IRI professzort.

A konferencia után közös kirándulást tettünk a Fuji-Hakone Nemzeti Parkba.

A negyedik konferencia ismét Budapesten volt, 2005. júniusában, 39 japán résztvevôvel. Az ötödik konferencia 2007. április 3-5 között volt Sendai-ban, 24 magyar résztvevôvel.

Utána közösen kirándultunk a Nikko Nemzeti Parkba.

A hatodik konferencia ismét Budapesten volt, 2009. május 16-19 között. Ezen 21 japán résztvevő tartott előadást.

A hetedik konferenciára 2011. május 31. és június 3. között került sor Kyoto-ban. A márciusi földrengés és szökőár pusztításai ellenére a szervezők nem akarták a konferenciát elhalasztani és minden eddigit meghaladó létszámban (41 magyar résztvevő) folytattuk az immár hagyományos találkozó-sorozatot. Különösen örvendetes volt fiatal diákjaink magas részaránya, sokan most ismerkedtek először meg a Távol-Kelettel.


1999 Geometria és rúdszerkezetek

1999-ben az ELTE szervezésében nemzetközi geometriai konferencia volt Budapesten. A résztvevôk között volt - az akkor 92 éves - D. Coxeter professzor, a diszkrét geometria nagy alakja is, aki az egyik estét a rúdszerkezetek geometriájával és kombinatorikájával foglalkozó kollégákkal töltötte.


BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM -- SZÁMÍTÁSTUDOMÁNYI ÉS INFORMÁCIÓELMÉLETI TANSZÉK